Παρακαλούμε περιμένετε...
Μας φέρνει πιο κοντά!
Εγγραφή Σύνδεση
Ξέχασα τον κωδικό πρόσβασης μου...
Η πορεία μας μέχρι εδω

Ιστορία

Τέλη του 2006 με αρχές του 2007 , ένας νέος ιστότοπος γεννιέται. Το όνομα αυτού "Agrolaiki", συδυασμός δύο λέξεων. "Agro" δηλαδή "Αγρο" , που παραπέμπει σε λέξεις κλειδιά όπως Αγρότες, Αγροτικά, Αγροτουρισμό, κλπ. "Laiki" δηλαδή "Λαϊκή" , όπου αποτελεί μια λέξη που έχει να κάνει με τον λαό. Το λογοπαίγνιο λοιπόν αυτό "μετάφραστηκε" τότε για μας ως μία θεματική κατηγορία που αφορά τον λαό σε συνδυασμό με την αγροτική ανάπτυξή του.

Σκοπός μας τότε ήταν η δημιουργία ενός ηλεκτρονικού χώρου που θα έχει να κάνει με τον αγρότη, τον παραγωγό, τον "λαϊκατζή" και την δυνατότητα επαφής του με τον κάθε καταναλωτή (από το κάθε νοικοκυριό έως την μεγαλύτερη επιχείρηση). Αποτελώντας οι ίδιοι μια μικρή ομάδα (2 ατόμων) από παραγωγούς που διέθεταν πάγκους στη λαϊκή αγορά του Ηρακλείου Κρήτης άλλα έχοντας και γνώση από κατασκευή ιστοσελίδων, κάναμε το σκοπό μας πραγματικότητα.

Αρχικά ξεκινώντας (με τις τότε τεχνολογίες) από μια απλή προβολή καταλόγου των παραγωγών της Λαϊκής Αγοράς του Ηρακλείου Κρήτης, επεκταθήκαμε στη πορεία και σε ειδησεογραφικό χώρο αλλά και σε ένα χώρο αγροτικών αγγελιών.

Το ενδιαφέρον του κόσμου μας εξέπληξε, μιας και αρκετά άτομα - καταναλωτές (κυρίως από το Ηράκλειο) και αργότερα στις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας, μάθαιναν και γνώριζαν τους παραγωγούς της λαϊκής αγοράς, παρακολουθούσαν την εγκυρότητα των προϊόντων τους και της ιδιότητάς τους και εν τέλη την άμεση συναλλαγή τους με το πάγκο τους στη λαϊκή αγορά. Αντίστοιχα οι ‘’λαϊκατζίδες’’ είδαν να αυξάνονται οι πωλήσεις των προϊόντων τους με την εμπιστοσύνη που αποκτούσαν οι καταναλωτές στα προϊόντα τους αναγνωρίζοντας τους και αποκτώντας πρόσβαση επικοινωνίας μαζί τους. Αργότερα αυτή η διαδικασία επεκτάθηκε και στους άλλους τομείς της Αγροτικής οικονομίας. Πρωτοπορώντας με την καινοτομία μας (όπως παρουσιάστηκε σε τοπικό κανάλι), καταφέραμε να εδραιώσουμε την άμεση επικοινωνία και συναλλαγή του παραγωγού με τον καταναλωτή.

Εξέλιξη

Με την εξέλιξή της στην πάροδο του χρόνου - ξεκινώντας από ένα απλό ειδησεογραφικό site και κατάλογο παραγωγών λαϊκών αγορών Ηρακλείου Κρήτης - επεκτάθηκε σε όλη την Ελλάδα και στην Κύπρο, φτιάχνοντας ένα απλό, λειτουργικό και εύχρηστο κατάλογο προώθησης ελληνικών προϊόντων φέρνοντας πιο κοντά τον καταναλωτή με τον παραγωγό.

Η agrolaiki όμως δεν σταματάει εδώ. Χάρη στο δικό σας ενδιαφέρον, αναπτύσσεται συνεχώς για να αποτελεί μια εύχρηστη, ζεστή και φιλική ΔΩΡΕΑΝ πλατφόρμα. Για να παρέχει συνεχώς καινοτόμες ιδέες, δυνατότητες και λειτουργίες για την εύκολη διακίνηση αγαθών αλλά και την ακόμη πιο άμεση επαφή καταναλωτή-αγοραστή με παραγωγό-έμπορο.

Σας ευχαριστούμε όλους. Χωρίς εσάς δεν θα τα είχαμε καταφέρει.